پس از اتمام زیرسازی نحوه نصب چمن مصنوعی به ترتیب شامل مراحل زیر میباشد :
1- پهن کردن لایه ژئوتکستایل : به ۲ طریق برای ثابت سازی لایه ژئوتکستایل بر روی زمین میتوان اقدام کرد 😐 اول : لایه های ژئوتکستایل را بر روی زمین پهن میکنیم و فقط محل اتصال لایه ها را با چسب به هم میچسبانیم
دوم : پس از پهن کردن لایه های ژئوتکستایل با یک شلنگ آب آنها را کاملا خیس مینماییم ، چون جنس لایه ها از جنس پشم میباشد در تماس با آب حالت چسبندگی به خود میگیرد و کاملا به زمین میچسبد. توضیح اینکه روش اول کاملا سنتی بوده و منسوخ شده است اما روش دوم به طریقه نصب نصاب های ترکیه ای میباشد و کاملا به روز میباشد. البته باید گفت در ورزش حرفه ای فوتبال که برای باشگاه های بزرگ جهان چمن مصنوعی نصب میکنند ، بجای لایه ژئو تکستایل از تایل های ۱ متر در ۱ متر استفاده میکنن که شبیه به تاتمی است و به صورت پازلی در هم
چفت میشوند و بسیار رفلکس خوبی دارد و به معنای واقعی کلمه سطح زیر چمن را نرم میکند.
۲- پهن کردن فرشهای چمن مصنوعی: پس از پهن کردن لایه ژئوتکستایل رولهای چمن منصوعی را بر روی زمین پهن میکنیم
٣- پهن کردن نوار اتصال یا همان لایه سیمینگ تیپ : در محل اتصال رولهای چمن مصنوعی نوار اتصال را زیر رولهای چمن مصنوعی پهن میکینم . معمولا عرض این نوارهای اتصال بین ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر میباشد . سپس لبه های چمن مصنوعی را به سمت بالا میدهیم تا نوار اتصال قابل چسب کاری باشد.
۴- چسب کاری : معمولا برای زمین های فوتبال از چسب دو جزئی استفاده میشود . علت استفاده از این چسبها در زمین های فوتبال فشار زیادی میباشد که بر روی آنها هست و چسبهای تک جزئی این امکان را دارند که در اثر دوندگی زیاد بازیکنان مقاومت خود را از دست بدهند و رولهای چمن مصنوعی در محل اتصال باز شوند . نحوه ترکیب چسبهای دو جزئی به طور معمول از طرف کارخانه ارائه میشود . بعنوان مثال چسب دوجزئی هنکل دارای یک جزء ۲۰ کیلویی که اصطلاحا رزین میگویند ( سبز رنگ) و یک جزء ۴ کیلویی که همان هاردنر میباشد. نسبت ترکیب ۱ به ۵ میباشد یعنی در یک سطل جداگانه ۵ کیلو از جزء رزین و ۱ کیلو از هاردنر را با هم ترکیب میکنن.سپس به مدت تقریبی ۵ دقیقه کاملا دو ترکیب را با هم مخلوط میکنند تا شروع به حباب انداختن بکند. زمانی که مخلوط دو ترکیب هاردنر و رزین شروع به حباب دادن کرد میتوان گفت به خوبی با هم ترکیب شده اند و اکنون زمان استفاده از چسب میباشد. زمان سفت شدن چسب معمولا بین یک ربع تا نیم ساعت میباشد بنابر این سرعت عمل در چسب کاری تا حد زیادی تعیین کننده میباشد . پس از ۲۴ ساعت از چسب کاری میتوان گفت برخورد آب با چسب هیچ گونه مشکلی پیش نمیاورد . بنابراین تا قبل از ۲۴ ساعت باید از تماس آب با چسب جلوگیری کرد. استفاده از چسب تک جزئی بسیار راحت تر میباشد. نحوه استفاده بدین ترتیب میباشد که ابتدا سطوح را کاملا شستشو میدهیم که عاری از هر گونه خاک و غبار باشد . سپس دو طرف را ( سطح پشت چمن منصوعی و محلی که قرار است چمن نصب شود) آغشته به چسب میکینم . اجازه میدهیم که بین ۳ تا دقیقه چسبها هوا بخورند (برای امتحان هنگامی که انگشت خود را به چسب میزنیم باید تقربيا مثل آدامس کش بیاید) سپس چمن را به سطح مورد نظر میچسبانیم.
۵- چسباندن چمنها : پس از آغشته نمودن نوار اتصال به چسب ، چمنها را برگدانده و به نوار اتصال میچسبانیم . نکته بسیار بسیار مهم پس از برگرداندن چمنها ، راه رفتن بر روی چمنها میباشد . باید چندین بار با قدم زدن پی در پی در حد یک ربع روی چمنها قدم زد (فقط محل اتصالها) تا به خوبی چسب بین دو سطح گرفته شود.
۶- ریختن سیلیس و گرانول : ابتدا سیلیس را بر روی سطح چمن میپاشیم (تقریبا در هر متر مربع ۲۰ کیلو گرم) و پس از آن گرانول ریخته میشود ( تقریبا در هر متر مربع ۸ کیلو گرم) و برس زده میشود.
یک نظر بنویسید